Reform with low budget Costa Blanca, Spain.

New life to an old house

A jewel, white and simple, this small construction of 120 m2 looks permanently at the Montgó, whose powerful presence makes it a fundamental inhabitant of the house. Small and collected to the north, a white wall barely pierced by small holes. Open and slender towards the light and the mountain, its southern façade is made up of enormous sliding glass panels and cantilevers calculated to protect the interior from the intense rigors of solar radiation in the summer. Polished concrete pavements, plaster walls and maple wood panels constitute the palette of materials with which the space is built.

Generously, a small square is created outside the walls where cars can be parked, sponging the dense fabric of small streets encased between the neglected walls that protect the neighboring plots.